Wikileaksin tuore vuoto: CIA:n tapa sekaantua presidentinvaaleihin - lehdistötiedote suomeksi

17.2.2017 11:19 Jari Virtanen

 

Lue myös:

Sorosin ja CIA:n suunnitelma epävakauttaa Eurooppa pakolaiskriisillä

25.000 dollarin palkkio: Todista väitteet Hillary Clintonin lasten hyväksikäyttöön sekaantumisesta vääriksi - Wikileaksin dokumentit tukena

 

Wikileaksin Julian Assange on avannut uuden Twitter-tilin:

"Minun uusi tarinani: CIA suoritti 10 kuukautta kestäneen operaation kohteena Ranskan presidentinvaalit 2012"

Assangen Twitter-tili tässä.

 

Wikileaksin lehdistötiedote 16.2.2017:

https://wikileaks.org/cia-france-elections-2012/#Press%20Release%20%28English%29

 

Ylläpito: Käännös on tehty tietokonekäännöksenä, ja sisältää joitakin asiavirheitä. Artikkelimme tarkoitus on herättää keskustelua aiheesta.

 

CIA:n vakoilukäskyt Ranskan viimeisimmissä presidentinvaaleissa vuonna 2012

Kaikki Ranskan tärkeimmät poliittiset puolueet olivat CIA:n henkilökunnan vakoojien ( "HUMINT") ja sähköisen vakoilun ( "SIGINT") soluttautumisen kohteena seitsemän kuukauden ajan juuri Ranskan vuoden 2012 presidentinvaalien aikana. Paljastukset sisältyvät CIA:n kolmeen tehtävätilaukseen, jotka Wikileaks julkaisi tänään osana ”CIA:n holvi 7” -sarjaa.

CIA nimesi kohteikseen Ranskan sosialistipuolueen (PS), Kansallisen rintaman (FN) ja Kansanliikkeen (UMP) sekä nykyisen presidentin Francois Hollanden, silloisen presidentin Nicolas Sarkozyn, nykyisen ensimmäisellä kierroksella suosituksi osoittautuneen Marine Le Penin, ja entiset presidenttiehdokkaat Martine Aubryn ja Dominique Strauss-Khanin.

CIA arvioi tuolloin, että presidentti Sarkozyn puolueen uudelleenvalintaa ei ollut varmistettu. CIA halusi muun muassa auttaa puoluetta saamaan haltuunsa Kansanliikkeen (UMP) strategisen vaalisuunnitelman, auttaa heitä saamaan selville mahdolliset liittoutumat UMP eliitissä, selvittää yksityiset UMP:n reaktiot koskien Sarkozyn kampanjastratagioita, olla perillä keskusteluista UMP:n sisällä koskien oletettuja heikkouksia vallan säilyttämiseksi vaalien jälkeen, olla perillä yrityksistä muuttaa puolueen ideologista missiota sekä selvittää keskustelut Sarkozyn mahdollisesta tuesta UMP:lle sekä Sarkozyn arvostuksen määrä sille, että puolue jatkaa valta-asemassa Ranskassa.

CIA virkamiehet saivat erityiset ohjeet selvittää Sarkozyn muiden ehdokkaiden kanssa käymien yksityisten keskustelujen sisältö sekä se, mitä hän kommunikoi neuvonantajiensa kanssa.

Se että Sarkozy oli aiemmin luokitellut itsensä "amerikkalaismieliseksi" ei suojellut häntä USA:n vakoilulta vuoden 2012 vaaleissa tai hänen puheenjohtajuuskautensa aikana.

Vakoilukäsky koskien "ei-vallassaolevia puolueita ja niiden ehdokkaiden strategisia vaalisuunnitelmia", oli suunnattu kohti Francois Hollandia, Marine Le Peniä ja muita opposition hahmoja. Vakoilun tarkoitukasena oli:

 • saada haltuun oppositiopuolueiden vaalistrategiat

 • saada tietoa puolueiden sisäisestä dynamiikasta ja nousevista johtajista

 • selvittää keinot poliittisiin päätöksiin vaikuttamiseksi

 • saada tukea paikallishallinnon virkamiehiltä, valtionjohdon eliitiltä ja liiketoiminnan eliitiltä

 • selvittää puolueen kanta koskien Yhdysvaltoja

 • selvittää mahdollisuus vaikuttaa muihin maihin, mukaan lukien Saksa, Iso-Britannia, Libya, Israel, Palestiina, Syyria ja Norsunluurannikko

 • saada tietoa puolueen ja ehdokkaiden rahoituksesta

   

Merkittäviä ovat kaksi CIA:n vakoilutehtävää koskien oppositiota: "Mitä politiikkaa he edistävät Ranskan talouden kasvunäkymien parantamiseksi?" ja "Mitä mieltä he ovat Saksan mallin mukaisesta vientivetoisesta kasvusta?"

Nuo vakoilutehtävät ”resonoivat” Yhdysvaltojen samana vuonna 2012 suorittaman talousvakoilukäskyn kanssa. Tuo määräys edellytti tietojen saamista koskien jokaista ranskalaista vientisopimusta tai kauppaa joka oli arvoltaan $ 200 miljoonaa tai enemmän.

Vakoilukäsky opposition toiminnan selvittämiseksi korostaa myös tiedon hankkimista koskien ehdokkaiden suhtautumista E.U:n talouskriisiin. CIA:lle olivat tärkeitä ehdokkaiden kanta koskien:

 • Kreikan velkakriisiä

 • Ranskan ja Saksan roolia Kreikan velkakriisin hallinnassa

 • Ranskan hallituksen ja ranskalaisten pankkien haavoittuvuutta Kreikan romahtaessa (Greek default)

 • "Konkreettisia ehdotuksia ja suosituksia euroalueen kriisin" ratkaisemisessa.

   

Tänään julkaisemamme CIA:n vakoilukäskyt on luokiteltu salaisiksi (classified and restricted to U.S. eyes only due to "Friends-on-Friends sensitivities") Käskyissä todetaan, että kerätyt tiedot on tarkoitettu käytettäviksi "tukemaan" CIA:n, Defence Intelligence Agencyn (DIA:n) E.U:n osaston, ja Yhdysvaltain ulkoministeriön Intelligence and Research Branchin toimintaa.

CIA operaatio kesti kymmenen kuukautta alkaen 21. marraskuuta 2011 ja loppuen 29. syyskuuta 2012. Operaatio oli siis aktiivinen huhti-toukokuussa 2012 Ranskan presidentinvaalien aikaan ja jatkui useita kuukausia sen jälkeen, jopa sinä aikana kun Ranskan uusi hallitus muodostettiin.

 

Lue myös:

Sorosin ja CIA:n suunnitelma epävakauttaa Eurooppa pakolaiskriisillä

25.000 dollarin palkkio: Todista väitteet Hillary Clintonin lasten hyväksikäyttöön sekaantumisesta vääriksi - Wikileaksin dokumentit tukena

 

Tiedote lukijoillemme:

Johtuen siitä, että maahanmuutto Suomeen on toistaiseksi "rauhoittunut", ja siitä, että aktivistit ja hyvikset ympäri maailman ovat saamassa pahikset ympäri maailman (mukaan lukien yksilöitä Suomen valtaeliitissä/hallituksessa) tilille rikoksistaan, emme päivitä tätä sivustoa toistaiseksi aktiivisesti. Tuosta mainitsemastamme "pahisten eliminoinnista" ja muista aiheista voit lukea sisarsivustoltamme salaseurat.fi (erityisesti suosittelemme perehtymistä QAnoniin) sekä sisarsivustoltamme valeuutisia.fi

Yhdysvalloissa alkavat pian sotilasoikeudenkäynnit, joissa Obama, Clintonit, Bushit ja monet muut joutuvat tilille kaameista rikoksistaan. Senaattori John McCain oli ensimmäinen, joka teloitettiin.

Robert Steele: Lavastettuja hyökkäyksiä tiedossa - Kabaalimafia kostaa manapetturisenaattori John McCainin telotuksen? (Lue myös seuraava uutinen alla)

Robert Steele: [Maanpetturi ja sotarikollinen] senaattori John McCain teloitettiin juuri rikoksistaan (Toim.huom: Trump kuivattaa Suota, eli puhdistaa taloa. Onko ex-FBI pomo Andrew McCabe seuraava teloitettava?)

Kavanaugh, Soros ja sotaoikeudenkäynnit Kavanaugh: Yhdysvallat on edelleen sotatilassa, sodan aikana kuka tahansa Yhdysvaltain kansalainen voidaan tuomita sotaoikeudessa, jossa valitukset käsittelee presidentti.

 

 

Rahaeliitin tavoitteista kerrotaan dokumentoidusti dokumenttielokuvassa Thrive (2011). 80 miljoonaa katsojaa 27 kielellä. Elokuva alkaa hitaasti, mutta tulet huomaamaan, kuinka aiheet liittyvät toisiinsa. Jos alkaa pitkästyttää, minuutista 33 lähtien alkaa todella tapahtua. Käsikirjoituksemme suomeksi tässä: