YK:n Agenda 2030 selitetty

23.6.2016

Tätä YK:hon sitoutuminen on. Tämä on YK:n agenda: Panostaa rajattomasti, kunnes varat ja kapasiteetti on käytetty loppuun, kirjoittaa Uutisreport-blogi.

20.06.2016 21:30, 2545 lukukertaa

 

Uutisreport-blogi kirjoittaa:

YLE 19.6.2016: YK:n pääsihteeri vaatii kansainväliseltä yhteisöltä tehokkaampaa toimintaa pakolaiskriisissä

YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon vieraili Kreikassa Lesboksen saarella tuhansia turvapaikanhakijoita majoittavalla leirillä, ja piti näkemästään. Turvapaikanhakijoista suuri osa joutuu asumaan kehnoissa leirioloissa. Se on Ban Ki-moonin mieleen, se on Ban Ki-moonin tulevaisuuden visio.

Ban Ki-moon haluaa muuttaa koko Euroopan samanlaiseksi leiriksi:

Ban Ki-moon toivoo Euroopan puhaltavan yhteen hiileen pakolaiskriisin hoitamiseksi. Hän peräänkuuluttaa Euroopan mailta nykyistä tehokkaampaa osallistumista pakolaisten auttamiseen.

Ban Ki-moonin mukaan rajoja ei tulisi sulkea, vaan maiden tulisi yhteistuumin hoitaa pakolaisten sijoittamista.

Tunnustan vaikeudet, mutta maailmalla on varaa ja kapasiteettia sekä velvollisuus kohdata nämä haasteet, Ban Ki-moon sanoi.

YK:n keinot:

Kaikki nämä kauniit sanat yhteistuumaisesta yhteen hiileen puhaltamisesta ja nykyistä tehokkaammasta osallistumisesta solidaarisuuteen tarkoittavat, että Euroopan maiden varat jakapasiteetti kulutetaan loppuun, että koko Eurooppa muuttuu Kreikan Lesboksen saaren kaltaiseksi leiriksi.

Kuten Ban Ki-moon sanoi viime joulukuussa Suomen vierailullaan:

“Tarvitsemme Suomen kaltaisia maita, jotka ovat voimakkaasti sitoutuneita YK:n työskentelyyn. Haastan teitä tekemään vielä enemmän rauhan ja ihmisoikeuksien hyväksi. Suomen panostukselle ei ole mitään rajoja.”

Tätä YK:hon sitoutuminen on. Tämä on YK:n agenda: Panostaa rajattomasti, kunnes varat jakapasiteetti on käytetty loppuun! Solidaarisuutta ja panostusta romahdukseen asti!

Tämä ei ole vain kielikuva, vaan konkretiaa:

Ban Ki-moon muistutti, että yli 60 miljoonaa ihmistä on joutunut pakolaisiksi. Hänen mielestään tilanteen ratkaisemiseksi tarvitaan kansainvälistä yhteistyötä.

Tähän väliin sopii EU:ssa epäsuositun ja YLE:n sättimän Unkarin pääministerin Viktor Orbánin sitaatti:

Ei tänne ole tulossa 150 000 siirtolaista, jotka jotkut haluavat jakaa kiintiöihin, eikä tänne ole tulossa 500 000:ä, kuten kuulin Brysselissä. Tänne on tulossa miljoonia, sitten kymmeniä miljoonia, koska siirtolaisvarastot ovat loppumattomat.

Kreikka (kuvan lähde)

Kehitysmaalaistamispolitiikkaa edistää myös multikulturismi ja kauniit sanat monimuotoisuudesta, suvaitsevuudesta, tasa-arvosta ja humanismista.

YK:n tavoite:

Solidaarisuudelle ei tule loppua, ennenkuin koko Euroopan elintaso on laskettu Lesboksen saaren telttaleirin tasolle, tai Saharan eteläpuolisen Afrikan tasolle.

Tätä YK:n julkilausumat kauniit tavoiteet kestävä kehitys ja eriarvoisuuden vähentäminen, oikeudenmukaisuus ja tasa-arvo tarkoittavat käytännössä.

Kuvakaappaus yk.fi

Kuvakaappaus

YK:n siirtolaisasioiden erityislähettilään Peter Sutherlandin lausunnot kansallisen samanlaisuuden vähentämisestä ja ”shift from states selecting migrants to migrants selecting states” ovat YK:n avoimesti julkilausumat tavoitteet Euroopan muuttamiseksi kehitysmaaksi.

Tämä kehitysmaalaistuminen on jo todella pitkällä esimerkiksi Ranskassa.

Norjassa lapsia yhteiskunnallistetaan tulevaisuuden leirielämään.

Lähde: MV:n blogit

Rahaeliitin tavoitteista kerrotaan dokumentoidusti dokumenttielokuvassa Thrive (2011). 65 yli 70 miljoonaa katsojaa 27 kielellä. Elokuva alkaa hitaasti, mutta tulet huomaamaan, kuinka aiheet liittyvät toisiinsa. Jos alkaa pitkästyttää, minuutista 33 lähtien alkaa todella tapahtua. Käsikirjoituksemme suomeksi tässä: